کارگروه توسعه غیر نفتی، ۲۴ ام مهر, ۱۳۹۷، ساعت ۱۰:۳۰

دستور

۱. تصمیم گیری در خصوص صادرات گوجه فرنگی استان ۲. بررسی مشکلات و موانع صادرکنندگان استان در رابطه با پیمان سپاری ارزی

استانی

زمان مکان

سه شنبه - ۲۴ ام مهر, ۱۳۹۷, ساعت ۱۰:۳۰
سالن جلسات دفتر استاندار

اعضا

پیرو دعوتنامه شماره ۳۳۲۱۳/۱۲۷مورخ ۲۳/۰۷/۱۳۹۷ پنجمین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان در سال ۱۳۹۷  راس ساعت ۱۰:۳۰ صبح مورخ  ۲۴/۰۷/۱۳۹۷ به ریاست جناب آقای زاهدی استاندار قزوین و با حضور اعضای کارگروه در محل سالن جلسات استانداری قزوین برگزار گردید.

در ابتدای این نشست مهندس پرزحمت رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان آماری از تجارت خارجی استان در شش ماهه سال جاری ارائه کردند. ایشان اظهار داشتند:  در  شش ماهه سال در شش ماهه سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۹۴ واحد صادراتی در استان  شناسایی شده اند که میزان صادرات آنها از کلیه گمرکات کشور در  این مدت رقمی معادل  ۴۰۵ هزار تن و به ارزش ۳۸۸ میلیون دلار می باشد. ایشان تصریح نمود این ارقام نسبت به آمار مشابه در سال قبل از نظر وزنی ۲۳ درصد و از نظر ارزشی ۱۸ درصد افزایش داشته است. مهندس پرزحمت افزود : مواد پلیمری، مواد غذایی، مواد نفتی، مواد شوینده، سیم و کابل و مواد شیمایی عمده ترین کالاهای صادراتی استان هستند که  عمدتا به کشورهای عراق، افغانستان، آسیای میانه صادر می شوند. رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین در خصوص واردات استان در ۶ ماهه سال ۹۷ گفت: واردات استان در شش ماهه سال جاری  ۵۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۱۷ میلیون دلار بوده است که عمدتاً مربوط به ماشین آلات و دستگاههای تولیدی، مواد اولیه و قطعات مورد نیاز واحدهای تولیدی بوده است که  از کشورهای چین، آلمان و امارات، ژاپن، ایتالیا و ... وارد شده است.

جناب آقای زاهدی استاندار محترم قزوین نیز در این جلسه با اشاره به شرایط ویژه کشور اظهار داشتند: ابلاغ  ممنوعیت و محدودیت بر صادرات، روند صادرات استان را مختل نموده و موجب کاهش صادرات استان در ماههاای اخیر شده است. ایشان تصریح کرد مجموعه استانداری  و مدیران استان پیگیر رفع این موانع بوده و تمام تلاش خود در جهت حمایت از تولیدکنندگان و صادرکننداگن به کار خواهد بست.

همچنین در این نشست سایر اعضای کارگروه از جمله رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیر کل گمرک و اتاق  بازرگانی ، اتحادیه صادرکنندگان استان نظرات خود را در خصوص تولید و صادرات گوجه فرنگی و موانع و مشکلات به وجود آمده برای صادرکنندگان پس از ابلاغ پیمان سپاری ارزی و در نتیجه کاهش صادرات اظهار داشتند.  

 در پایان پس از بحث و بررسی موارد ذیل به تصویب اعضای کارگروه رسید.