کارگروه توسعه غیر نفتی، ۰۷ ام بهمن, ۱۳۹۷، ساعت ۱۰:۰۰

دستور

۱- بررسی و تبیین فرصتهای سرمایه گذاری و تجارت در کشور سوریه با حضور رایزن بازرگانی ایران در این کشور

استانی

زمان مکان

يكشنبه - ۰۷ ام بهمن, ۱۳۹۷, ساعت ۱۰:۰۰
سالن جلسات دفتر استاندار

اعضا

پیرو دعوتنامه شماره ۵۲۹۶۹/۱۲۷مورخ ۰۶/۱۱/۱۳۹۷ هفتمین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان در سال ۱۳۹۷  راس ساعت ۱۰ صبح مورخ  ۰۷/۱۱/۱۳۹۷ به ریاست جناب آقای حبیبی معاون استاندار قزوین و با حضور آقای سجاد نژاد رایزن بازرگانی ایران در کشورهای سوریه و لبنان،  اعضای کارگروه  و جمعی از صاحبان صنایع  با دستور جلسه بررسی راهکارهای سرمایه گذاری و تجارت با کشور سوریه در محل سالن جلسات استانداری قزوین برگزار گردید.

مهندس پرزحمت رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان در این جلسه اظهار کرد: در نه ماهه امسال  ۵۷۰ میلیون دلار کالا معادل ۵۹۰ هزار تن شامل کالاهای صنعتی، صنایع تبدیلی و محصولات کشاورزی توسط ۲۰۵  واحد صادراتی استان از کلیه گمرکات کشور به خارج از کشور صادر شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان قزوین گفت:  در این مدت ۵۱۴ میلیون دلار معادل ۴۳۵ هزار تن کالا شامل محصولات پلیمری، محصولات غذایی، مواد شوینده، شیشه، مفتولهای مسی، کاشی و سرامیک، آهن آلات و فولاد و مواد شیمیایی و... از گمرک استان قزوین به خارج از کشور صادر شده است.

ایشان عمده کشورهای هدف صادراتی استان قزوین را عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، سوریه، ارمنستان، هلند و عمان عنوان کرد. مهندس پرزحمت میزان صادرات استان در نه ماهه سال جاری به کشور سوریه را ۱.۸ هزار تن به ارزش ۷.۵ میلیون دلار عنوان کرد و اظهار داشت شیر خشک و سرلاک، ماشین آلات تولید آرد،آهن آلات و فولاد، تابلو برق، قطعات آسانسور و کاشی سرامیک عمده کالاهای صادراتی استان به این کشور در سال جاری بوده اند.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان در پایان از برگزاری مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان در چهارشنبه هفته جاری خبر داد و گفت: در این مراسم از صادرکنندگان برتر کشوری و استانی با حضور سرپرست سازمان توسعه تجارت و مسولین دولتی تجلیل بعمل خواهد آمد.

آقای دکتر حبیبی معاون اقتصادی استاندار قزوین نیز در این جلسه اظهار داشتند: تفاهم نامه های خوبی بین مقامات دو کشور ایران و سوریه با هدف بازسازی این کشور امضا شده است و سفر آتی آقای جهانگیری نیز در همین راستا صورت می پذیرد که امیدواریم در سایه این حرکت ، حضور فعالان اقتصادی کشور در سوریه گسترده تر شود. ایشان تصریح کرد هزینه بازسازی کشور سوریه در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است که هرچند این مساله برای ما خوشایند نیست ولی این واقعیت موجود است که سوریه از حضور بیگانگان و داعش صدمات بسیار زیادی دیده است. دکتر حبیبی تصریح کرد: بازار کشورهای همسایه با توجه به محدودیتهای ما می تواند صادرات و مبادلات اقتصادی ما را تا حدودی جبران نماید. ایشان افزودند: کشور دوست و برادر سوریه از لحاظ اقتصادی و سیاسی برای کشور ما بسیار حایز اهمیت است و حضور در آن کشور از ابعاد مختلف مورد تأیید دولتمردان است.  دکتر حبیبی افزود: دوران بازسازی سوریه فرصت مناسبی برای بخش اقتصادی ماست که می توانیم حضورمان را در این کشور پر رنگ تر کنیم.

ایشان اضهار داشت ایران توانمندیهای بسیاری در زمینه ساخت و ساز، ساختمان، بازسازی صنایع و تولید کالاهای مصرفی دارد که وظیفه بخش خصوصی است که با بستری که توسط دولت فراهم شده است برنامه ریزی های لازم را جهت حضور در بازار سوریه انجام دهد. ایشان در ادامه افزودند استان قزوین، استانی با ظرفیت بالا در حوزه صنعت ساختمان و صنعت می باشد و می تواند در بازسازی سوریه اثرگذار باشد.

ایشان در پایان بیان داشتند: اتاق بازرگانی، شرکت نمایشگاهها و اتحادیه صادرکنندگان استان با هماهنگی سایر ارگانهای دولتی باید در اسرع وقت نسبت به تعیین ترکیب هیات اعزامی به سوریه و چگونگی حضور در این کشور برنامه ریزی نمایند تا بتوانیم سهم مناسبی از بازار سوریه داشته باشیم.

در این نشست آقای سجادنژاد رایزن بازرگانی ایران در سوریه نیز اظهار داشت: بر مبنای موافقت نامه تجارت آزاد میان دو کشور، تعرفه کالاهای صادراتی از ایران به سوریه در حال حاضر ۴ درصد است و در آینده نزدیک با مذاکرات میان مقامات دو کشور این تعرفه به صفر خواهد رسید.

رئیس اتاق بازرگانی، نایب رئیس اتحادیه صادرکندگان استان و مدیر شعبه بانک توسعه صادرات استان نیز در ادامه به بیان دیدگاههای خود پرداختند و با توجه به بازار مساعد کشور سوریه و نیاز این کشور به بازسازی موارد ذیل مورد توافق و تصویب کارگروه قرار گرفت.