کارگروه توسعه غیر نفتی، ۰۵ ام تير, ۱۳۹۹، ساعت ۱۴:۰۰
موضوع
دستور
استانی
زمان مکان
اعضا
جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان قزوین پیرو دعوتنامه شماره ۱۴۷۳۸/۱۲۷ مورخ ۴/۴/۹۹ روز پنجشنبه مورخ ۵/۴/۱۳۹۹ با حضور سرپرست محترم وزارت صمت، استاندار محترم قزوین ، نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی، و جمعی از مدیران استانی و فعالان اقتصادی استان در محل شرکت صنعت پلاست آبیار در شهرک صنعتی کاسپین برگزار گردید. در این جلسه جناب آقای افضلی، رئیس صنعت معدن و تجارت عنوان داشتند نزدیکی به پایتخت و داشتن راههای مواصلاتی، ظرفیتهای شاخصه اقتصادی، قدمت صنعتی و کارگری از ویژگیهای استان قزوین است.ایشان افزودند: با تقاضا محور بودن سرمایه گذاری در استان شاهد ۳۵ درصد رشد سرمایه گذاری هستیم که این موضوع میتواند به توسعه صنعتی استان کمک کند. در راستای تحقق این موضوع معافیت مالیاتی شهرک صنعتی کاسپین از اقدامات مؤثری است که با پیگیری چند ساله استاندار، مدیران صنعتی و همکاری معاون رئیس جمهور، وزیر صمت و رئیس سازمان امور مالیاتی محقق شده و این امتیاز به افزایش سرمایه گذاری منجر خواهد شد. ایشان تصریح کرد: تکمیل زنجیره بخش تولید و صادرات را از مهمترین برنامههای سازمان صمت در سال جاری می باشد. جناب آقای جمالی پور، استاندار قزوین هم در این جلسه با بیان این نکته که قزوین در اقتصاد ملی بسیار اثر گذار است اشاره داشتند : استان قزوین در عرصه های اقتصادی نقش برجسته ای دارد و از استان های مهم در حوزه کشاورزی ،صنعتی و گردشگری است.
ایشان عنوان داشتند وجود بزرگترین معدن مس کشور، اولین شهرک صنعتی کشور ، قرار گرفتن در شاهراه ۱۱ استان و وجود بالغ بر ۳۵۰۰ واحد صنعتی را از برجستگی های اقتصادی استان می باشد و باید به صادرات نگاه ویژه داشتیم و از این رو باید رویکرد بخش صنعت اصلاح شود و صادرات جایگزین واردات کالا و مواد اولیه شود.
در این جلسه جناب آقای مدرس خیابانی سرپرست محترم وزات صمت نیز با اشاره به اینکه باید به کالاهای ساخت داخل توجه ویژهای داشته و به دیگر کشورها وابسته نباشیم؛ عنوان داشتند امروز تأمین مواد اولیه بزرگترین خدمت به واحدهای تولیدی در راستای جهش تولید است و افزایش تولیدات نشان از پتانسیل واحدهای تولیدی دارد. ایشان ضمن تأکید بر اینکه باید برای توسعه شهرکهای صنعتی تلاش کنیم، گفتند: با وجود زیرساخت در شهرکهای صنعتی هزینه تمام شده واحدها کاهش پیدا میکند و علاوه بر آن نیز امکان تکمیل زنجیره تامین کالا در شهرکهای صنعتی وجود دارد.
ایشان عنوان داشتند با شیوع بیماری کرونا تمامی مرزها مسدود شد و از حدود یک ماه پیش پایانه های مرزی یکی پس از دیگری بازگشایی شده و تجارت هم به حالت عادی برگشته است و در حال حاضر در حال جبران عقب افتادگی های ناشی از کرونا هستیم. ایشان با اشاره به قابلیت رفع مشکلات در حوزه های اجتماعی از محل افزایش تولید، گفتند: برای اینکه بتوانیم تحقق جهش تولید را در سال ۹۹ داشته باشیم ، مهمترین اقدام تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی است. کارخانجات به دلیل محدودیت های ارزی کشور با مشکل تامین مواد اولیه روبرو هستند که وزارت صنعت، معدن و تجارت تلاش می کند از منابع دیگر مانند منبع ارز حاصل از صادرات مواد اولیه را تامین کند.
ایشان به صادرات غیرنفتی نیز اشاره کرد و اظهار داشتند : به دلیل اهمیت صادرات و نرخ ارزآوری آن درکشور، مسیر صادرات برای واحدهای تولیدی باز شده است. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت به ساخت و تولید داخل نیز اشاره و افزودند: بخشی از تولید ما از لحاظ مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات صنعتی دارای وابستگی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت تمامی تلاش خود را می کند که از ظرفیت تولید داخلی برای رفع این وابستگی استفاده شود و در این زمینه نشست هایی با نهادهای پیشرو و صنایع دفاعی برگزار شده است زیرا کشور ما در حوزه صنایع نظامی و دفاعی استقلال صنعت دارد.ایشان افزودند: در بخش تامین مواد اولیه ، صادرات و ساخت محصولات داخلی در بخش های خودرو، صنایع فولادی، غذایی ، لوازم خانگی و صنایع ماشین سازی برنامه های ویژ ای در دست اقدام داریم. در این جلسه نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی نیز در اظهاراتی بر مواردی همچون اهمیت و توسعه صنایع تبدیلی در استان با توجه به توانمندی های کشاورزی، جلوگیری از بورس بازی زمین در بخش صنعت و تغییر وثیقه بانکی از عرصه به اعیان، کاهش تصدی گری بانک ها، توسعه زیرساخت های مناسب آب، برق و گاز برای توسعه صنعت استان تاکید نمودند.
در پایان از ۲۵ صادرکننده نمونه ملی و استانی با تقدیم لوح و تندیس تقدیر بعمل آمد.