کارگروه توسعه غیر نفتی، ۰۲ ام شهريور, ۱۳۹۶، ساعت ۱۱:۰۰

مصوبات

دستور

۱- ارائه گزارش عملکرد تجارت خارجی استان توسط دستگاه های ذیربط ۲- ارائه گزارش عملکرد گمرک استان در خصوص تسهیل در زمینه صدور محصولات باغی و کشاورزی از منطقه شهرستان تاکستان ۳- بررسی و امکان سنجی صدرو مجوز پایانه صادراتی برای منطقه پناه آباد

استانی

زمان مکان

پنجشنبه - ۰۲ ام شهريور, ۱۳۹۶, ساعت ۱۱:۰۰
پایانه صادراتی روستای پناه آباد

اعضا

پیرو دعوتنامه شماره ۱۹۸۷۷/۱۲۷ مورخ ۰۱/۰۲/۱۳۹۶ ششمین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان در سال ۹۶ به ریاست معاونت اقتصادی استانداری قزوین و با حضور اعضای کارگروه و برخی فعالین صادراتی استان در بخشهای مختلف در محل پایانه صادراتی محصولات کشاورزی روستای پناه آباد تاکستان برگزار گردید.

در این جلسه دکتر حبیبی معاون استاندار اظهار داشتند: برگزاری کارگروه توسعه صادرات به صورت میدانی در این منطقه نشان از اهمیت صادرات و به ویژه صادرات محصولات کشاورزی برای استان دارد و برگزاری اینگونه جلسات و  ملاقات چهره به چهره با تولیدکنندگان و صادرکنندگان اثرات مثبتی را به همراه خواهد داشت.

معاون اقتصادی استانداری قزوین اظهار داشتند: اصل و اساس تولید باید بر پایه صادرات باشد و هر تولیدی که صادرات را محور قرار ندهد با شکست روبرو خواهد شد. 

دکتر حبیبی ضمن اعلام حمایت کامل از مجموعه پایانه صادراتی موجود، هدف از برگزاری این جلسات و حضور در این منطقه را ساماندهی و بهینه کردن وضع موجود دانست. ایشان تصریح کردند پایانه موجود باید به یک پایانه مدرن و به روز تبدیل گردد و بسته بندی و برندسازی باید در دستور کار فعالین صادرات محصولات کشاورزی استان قرار گیرد.

ایشان در پایان اظهار امیدواری کرد با توجه ویژه با تولیدات صادرات محور و تولید محصولات با کیفیت و با قیمت مناسب صادرکنندگان استان بتوانند بازارهای جهانی را تسخیر کنند.

آقای کبیری،‌ معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین و دبیرکارگروه توسعه صادرات غیرنفتی در این جلسه گزارش کاملی از وضعیت تجارت خارجی استان در چهار ماهه نخست سالجاری ارائه نمودند. ایشان اظهار داشت در چهار ماهه نخست امسال ۲۱۴ هزار تن کالا به ارزش ۲۲۰ میلیون دلار توسط بیش از  ۱۷۰صادرکننده استان به کشورهای خارجی صادر شده ا ست. ایشان تصریح کرد: بیش از ۷۵ درصد صادرات استان به محصولات صنعتی، ۱۴ درصد صنایع تبدیلی و ۱۱ درصد محصولات کشاورزی خام اختصاص داشته است. معاون سازمان صنعت معدن و تجارت اضافه کرد: با عنایت به هدفگذاری یک میلیارد دلاری برای صادرات استان در سال ۱۳۹۶، صادرکنندگان استان تا کنون توانسته اند ۲۲ درصد از این هدفگذاری را محقق نمایند که البته در صورت در نظر گرفته برش ۴ ماهه، ۶۷ درص از این هدفگذاری تحقق یافته است.

ایشان با اشاره به اینکه صادرات از محل فعلی پایانه روستای پناه آباد به صورت کاملا سنتی صورت می پذیرد، تصریح کرد: باید تمامی دستگاههای دست اندرکار همچون گمرک و جهادکشاورزی، بانکها و .. در این منطقه حضور یابند و آموزشهای لازم به کشاورزان و تولیدکنندگان این منطقه در رابطه با صادرات ارائه گردد.

همچنین در این جلسه آقای نیک روشت مدیرکل گمرک استان اظهار داشت: آمادگی همکاری کامل با کشاورزان منطقه جهت صادراتمحصولاتشان از طریق دوراظهاری صادرات را دارد. پس از بحث و بررسی مواد ذیل به تصویب اعضای کارگروه قرار گرفت.