کارگروه توسعه غیر نفتی، ۲۳ ام ارديبهشت, ۱۳۹۷، ساعت ۱۷:۰۰
موضوع
دستور
استانی
زمان مکان
اعضا
پیرو دعوتنامه شماره ۵۵۱۵/۱۲۷مورخ ۱۹/۰۲۱۲/۱۳۹۷ نخستین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان مورخ ۲۳/۰۲/۱۳۹۷ به ریاست جناب آقای زاهدی استاندار قزوین و با حضور اعضای کارگروه در محل سالن جلسات استانداری قزوین برگزار گردید.
مهندس پرزحمت رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان در این نشست اظهار داشتند: در سال گذشته۷۷۰ هزار تن کالا به ارزش ۸۱۱ میلیون دلار توسط ۲۲۹ صادرکننده استان صادرات صورت گرفته است. ایشان افزودند: این میزان صادرات مربوط به صادرات استان از کلیه گمرکات کشور می باشد و صادرات استان از محل گمرک قزوین در طی سال گذشته ۴۸۲ هزار تن به ارزش ۵۸۰ میلیون دلار می باشد که نسبت به سال ۱۳۹۵ از نظر وزنی ۲۱ درصد و از نظر ارزشی ۳۹ درصد افزایش داشته است. مهندس پرزحمت پلاستیک و نایلونهای رولی، مصنوعات پلیمری، مواد شوینده، مواد غذایی، کاشی و سرامیک، پارافین و لوازم خانگی عمده کالاهای بر شمرد. ایشان افزود: این کالاها به ۵۷ کشور دنیا از جمله عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، سوریه و هلند صادر شده است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اظهار داشتند: در سال ۱۳۹۶، ۱۳۵ هزار تن کالا به ارزش ۸۴۲ میلیون دلار از طریق گمرک استان واردات صورت گرفته است که قطعات و مواد اولیه، محصولات کشاورزی، بهداشتی و آرایشی عمده کالاهای وارداتی به استان از ۵۰ کشور بوده است.
مهندس پرزحمت تصریح نمودند: با توجه به ابلاغ هدفگذاری صادراتی ۳۹۶ میلیون دلاری توسط سازمان توسعه تجارت ایران برای استان قزوین در سال ۱۳۹۶، صادرکنندگان استان توانسته اند ۱۰۰ درصد این هدفگذاری را محقق نمایند.
دکتر حبیبی معاون امور اقتصادی استاندار هم در این نشست اظهار داشتند: علی رغم وجود ظرفیتهای فراوان صادراتی در بخش کشاورزی استان، میزان صادرات در این حوزه قابل قبول نیست و علت عمده این امر نیز نبود پایانه صادراتی در استان است که باید به سرعت این امر عملیاتی شود.
جناب آقای زاهدی استاندار محترم قزوین نیز در این جلسه اظهار داشتن: تدوین یک برنامه عملیاتی برای افزایش میزان صادرات غیرنفتی در استان یک امر مهم و ضروری است که باید مورد توجه مدیران و صادرکنندگان قرار گیرد.استاندار قزوین با تاکید بر تقویت امر تولید و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و صنعتی، افزودند: برای حضور پررنگ در بازارهای جهانی توجه به افزایش کیفیت تولیدات داخلی مورد تاکید است و حمایت از تولیدکنندگان، رفع موانع تولید و صادرات نیز این امر را سرعت میبخشد. استاندار در ادامه از دستگاهای عضو کارگروه خواست تا بانک اطلاعاتی از ظرفیتهای صادراتی استان به همراه لیستی از صادرکنندگان تهیه کنند و در اختیار دفتر وزارت امور خارجه استان قرار
دهند.
همچنین در این نشست سایر اعضای کارگروه از جمله رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیر کل گمرک و اتاق بازرگانی نظرات خود را در خصوص مباحث مطروحه اعلام نمودند.
در پایان موارد ذیل به تصویب اعضای کارگروه رسید.